Miniadventure runt Hjälmaren

Fick en extra ledig dag från jobbet förra veckan. Såg en möjlighet att cykla runt Hjälmaren.  Packade en mindre utrustning, sa hej då till katten och började cykla västerut.

Från Eskilstuna cyklade jag norr om Hjälmaren. Efter två timmar stannade jag för nuddellunch. Fick en lätt attack av panik. “Var är min bränsleflaska?”. Oh nej, jag glömde packa ner den.  Men den fanns i en annan väska.

På smala kurviga grusvägar kom jag till Västermo.  Några km före Västermo mötte jag en älg.  Den tittade på mig några sekunder, sen försvann den in i buskaget. Jag fortsatte mot kvällens  stop, Lugerss hamn.

 

Natten i Lungers hamn var tyst och avkpopplande.  Några glada människor i campingen som lät glada var det enda som störde tystnaden fram till elva på kvällen.

Det blev lite mer grusväg tills jag kom till gamla E20 utanför Götlunda.

Inte så mycket att säga om hur det var komma till Örebro. Det var bara att följa vägskyltningen. Hur svårt kan det vara att hitta en kebabställe i centrala Örebro.  Ganska svårt visade det sig.  Hittade Restaurang Erbil . En liten familjeverksamhet med kurdiska rätter.  Familjen kom från Erbil, därav namnet.

 

Andra natten, tänkte först stanna på Dimbobadet men när jag såg skylten “camping förbjuden” och att det var knappt 150 meter till sommarstugorna valde jag att fortsätta till Läppe.

Funderade om det fanns en butik eller servering på Hjälmare camping men icke.  Det fick bli gulasch i burk till kvällsmat.

       

Jag hade hamnat nära Läppe kärr, ett bäverträsk.  På kvällen hörde jag bävrarna leka i vattnet.  På natten fick jag besök utanför tältet av ett stort djur. En älg eller rådjur.  Hörde frustrande ljud sen stora knak och brak när djuret försvann vidare in i skogen.

Söndag, sista dagen för detta miniäventyr.  Eftersom jag gillar grusvägar så hade jag hittat en sådan från Fiskeboda till Roxmo.  Det var en utmaning.

Vid ett tillfälle kom jag till denna vägbom. Det gick bra efter den.  Det blev en grusväg som blev en större grusväg.  Vägen blev en tvättbrädeväg och här hoppade och studsade cykeln så jag tappad min cykeldator.

Kom till Hjämaresunds Camping där A mötte upp med att bjuda på lunch.

Fortsatte på grusväg till Eskilstuna.

Spår efter vildsvin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.